Καλώς ήλθατε στο ιστολόγιο της Γ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Εδώ θα βρείτε εργασίες, δραστηριότητες, κουίζ, σταυρόλεξα και παιχνίδια για μαθητές, γονείς και δασκάλους.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η Άρτεμη και ο Ωρίωνας



 Η Άρτεμη, η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, αγαπούσε πολύ το κυνήγι και περιφερόταν στα δάση με το τόξο και τα βέλη της. Από πολύ νέα είχε αποφασίσει να μην παντρευτεί και να αφοσιωθεί στο κυνήγι.
 Η Άρτεμη ήταν πολύ όμορφη και τη πολιορκούσαν πολλοί νέοι. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ωρίωνας, ένας γιγαντόσωμος κυνηγός, που ήταν γιος του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας. Κάποια μέρα λοιπόν, που τη συνάντησε τυχαία στο δάσος, ο Ωρίωνας προσπάθησε να της δείξει την αγάπη του. Ίσως ήταν λιγάκι πιο επίμονος απ' ότι έπρεπε και η θεά θύμωσε και αποφάσισε να τον τιμωρήσει.
Orion and Scorpion 8 | Illustration for iPhone / iPad / Andr… | Flickr  Επειδή η Άρτεμη ήταν προστάτιδα της φύσης και είχε φίλους όλα τα ζώα, ζήτησε τη βοήθεια του σκορπιού. "Πήγαινε να τσιμπήσεις τον αναιδέστατο γίγαντα!" τον πρόσταξε. Ο σκορπιός τσίμπησε τον Ωρίωνα στη φτέρνα και το δηλητήριό του τον σκότωσε. Για να ευχαριστήσει τον σκορπιό, η Άρτεμη τον μεταμόρφωσε σε αστερισμό. Σε αστερισμό μεταμόρφωσαν όμως οι θεοί και τον Ωρίωνα.   Ακόμα και σήμερα, τις ξάστερες βραδιές, αν κοιτάξουμε στον ουρανό, θα δούμε μια ομάδα αστεριών σε σχήμα σκορπιού που ακολουθεί τον γιγαντόσωμο κυνηγό.





ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ: Η ΑΡΤΕΜΗ ΚΑΙ Ο ΩΡΙΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου